Med huvudet under armen!

Ja men alltså, ibland undrar jag verkligen om jag lämnat kvar huvudet i sängen eller inte. Båda skapelserna nedan går in under kategorin "huvudet under armen" ;-). De är jättefina och det var inga som helst problem med att sy dem. Men jag valde fel mönsterdelar till det övre framstycket...på bägge, eftersom jag klippte till dem vid samma tillfälle. Jag som var så nöjd med att få till något fint utav dessa två höstiga tyger och framför allt gillade att jag kunde göra ngt kul utav det lodrätt randiga tyget. Det blev alltså en klänning i min favoritmodell för närvarande och en tunika. Så nu kan ju mor min vara glad över två nya plagg till i garderoben i stället, för de satt bättre på henne än på mig. Avskärningen som ska hamna under bysten satt nämligen ungefär halvvägs upp mot bystens högsta punkt = inte snyggt. Och ingen bh i världen kan lyfta upp min byst så mkt *asgarv*.
 
Något jag gjorde annorlunda mot tidigare på klänningen var att jag skippade bandkantningen i halsringning och ärmslut. I stället sydde jag dit en smal "muddkant" utav samma tyg som klänningen i övrigt och sedan stickade jag ned kanten med en avig trippelsöm på covern. Nöjd med det tuffa resultatet det gav. Klänningens volang fick också sluta med råa kanter för lite tuffare uttryck. Fördelen med viscosejersey är just att kanterna inte rullar eller "krullar" ihop sig och så då så klart att det inte repar upp sig heller.
 
Tyg: en bit ränder från Facebooksidan Riremix. Där kan man hitta många fina och lite annorlunda tyger. Storleken är 40 enligt mönster och eftersom tyget är så elastiskt så funkade den alltså bra på både mig  (eller nja, ok, men bra om jag gjort rätt) och min mor, trots att det säkert skiljer minst en storlek mellan oss.
 
Tunikan är alltså från exakt samma mönster, men kortad. Rynkad mitt fram och med en volang med rullfåll som avslut. Tyget är så härligt, man blir glad av det. Och jag har insett att om det nu visar sig att jag är en "höst" vad gäller färganalys (skall göra en på fredag, ska bli så kul) så borde faktiskt de här kreationerna passa mig bra färgmässigt. Meeen, som sagt, de passar ju inte (får banta boobsen).
 
Tyg: Sixties från Liandlo, vid mudd från Stoff & Stil. Samma storlek som på klänningen, 40/M.
Vad jag mer stör mig på är de där nedrans snuskiga flugorna som invaderat vårat hem. Inte ens korten fick bli utan flugor *morr*. De är närgångna och slöa och allmänt fruktansvärt irriterande. Men så, slut på störningsmoment. Nu ska jag muntra upp mig med lite mera sytid och hoppas på att jag kanske, kanske kan hinna blogga ngt mer lite senare i veckan. Och så ser jag grymt mycket fram emot syträffenn jag ska på i dagarna tre. Åker dock redan torsdag eftermiddag! God mat, glada skratt och en massa sy, sy, sy i goda vänners lag. Det är få saker som slår det ;-)
Kommentera inlägget här: